ຊົມເຊີຍວັນສ້າງຕັ້ງກອງທັບປະຊາຊົນປະຕິວັດລາວ 20/01/1949-20/01/2024 ; ຊົມເຊີຍວັນສ້າງຕັ້ງກຳມະບານລາວ 01/02/1966-01/02/2024 ; ຊົມເຊີຍວັນແມ່ຍິງສາກົນ 08/3/1910-08/3/2024 ; ຊົມເຊີຍວັນສ້າງຕັ້ງພັກປະຊາຊົນປະຕິວັດລາວ 22/3/1955-22/3/2024 LAO ENG   
   
 
ໜ່ວຍງານກວດກາອາຫານ ເຄື່ອນໄຫວ ຮັບໃຊ້ກອງປະຊຸມໃຫຍ່ຜູ້ແທນທົ່ວປະເທດຄັ້ງທີ X ຂອງພັກປະຊາຊົນປະຕິວັດລາວ
ປະກາດໂດຍ: ສຸກສົມຄວນ ຈັນທະມາດ, ວັນທີ: 20/01/2016

ໜ່ວຍງານກວດກາອາຫານ ເຄື່ອນໄຫວ ຮັບໃຊ້ກອງ​ປະຊຸມ​ໃຫຍ່​ຜູ້​ແທນ​ທົ່ວ​ປະ​ເທດ​ຄັ້ງ​ທີ X ຂອງ​ພັກ​ປະຊາຊົນ​ປະຕິວັດ​ລາວ

 

ໂດຍ: ນາງ ກອງມະນີ ນາມມະວົງມີໄຊ, ຫົວໜ້າພະແນກຄຸ້ມຄອງຂ່າວສານ

      ໃນລະຫ່ວາງວັນທີ 11/1/2016 ເຖິງ 23/11/2016 ໜ່ວຍ​ງານ ກວດ​ຄວາມ​ປອດ​ໄພ​ຂອງ​ອາຫານໄດ້ເຄື່ອນໄຫວຮັບໃຊ້ ກອງ​ປະຊຸມ​ໃຫຍ່​ຜູ້​ແທນ​ທົ່ວ​ປະ​ເທດ​ຄັ້ງ​ທີ X ຂອງ​ພັກ​ປະຊາຊົນ​ປະຕິວັດ​ລາວ ຊຶ່ງປະກອບມີພະນັກງານຈາກກົມ​ອາຫານ ​ແລະ ຢາ​, ​ກອງ​ກວດກາ​ອາຫານ ​ແລະ ຢາ ​ແລະ ສູນ​ວິ​ໄຈ​ອາຫານ ​ແລະ ຢາ​ ໄດ້ລົງຊຸກຍູ້​ຕິດຕາມ​ບັນດາ​ໂຮງ​ແຮມ​ທີ່​ຜູ້​ແທນ​ຈາກ​ແຂວງ​ຕ່າງ​ເຂົ້າ​ພັກ ລວມ 15 ​ໂຮງ​​ແຮມ:​ ​ໂຮງ​ແຮມ​ຄຳ​ປ່ຽນ, ​ໂກນ​ເດັນ, ​ໄຊ​ສົມບູນ, ຈະ​ເລີ​ນຮຸ່ງ, ດວງ​ປະ​ເສີດ, ​ເຈື່ອງ 2, ດວງ​ຈັນ​ຈັນ​ພຣາຊາ, ນະຄອນ​ສັກ, ​ແກ້ວ​ມີ​ໄຊ, ລື​ໄຊ, ອ່າງ​ຄຳ, ​ແສງ​ສະຫວັນ, ພູນ​ສີຣິ, ກົດ​ສະ​ໂມ ​ແລະ ​ເຮືອນ​ຮັບ​ແຂກ​ປ່າ​ພ້າວ​ຂອງ​ກອງທັບ.

          ນອກຈາກການລົງຊຸກຍູ້ບັນດາໂຮງແຮມທີ່ມີຜູ້ແທນເຂົ້າພັກແລ້ວ ໜ່ວຍງານກວດຄວາມປອດໄພຂອງອາຫານຍັງໄດ້ລົງຊຸກຍູ້ຕິດຕາມອາຫານຫວ່າງທີ່ບໍລິການຜູ້ແທນ ໃນລະຫວ່າງການເຂົ້າຮ່ວມມກອງປະຊຸມ ທີ່ຫໍປະຊຸມແຫ່ງຊາດ ແລະ ອາຫານຂອງຮ້ານອາຫານລາວ.

ເວີນທີ່ ໄດ້ຮັບໜ້າທີ່ໃນການສະໜອງ ການບໍລິການ ອາຫານໃຫ້ຜູ້ແທນໃນງານລ້ຽງຊົມເຊີຍຜົນສຳເລັດຂອງກອງປະຊຸມໃຫຍ່. ການລົງ​​ຊຸກຍູ້ຕິດຕາມຫົວໜ່ວຍທຸລະກິດໂຮງແຮມ ແລະ ຮ້ານອາຫານ​ແຕ່ລະ​ຄັ້ງ​ໄດ້​​ເກັບຕົວຢ່າງອາຫານ ເພື່ອທົດສອບຫາສານ Formalin ​ແລະ  Borax ໃນອາຫານ ແລະ ທົດ​ສອບຄວາມ​ສະອາດສິ່ງ​ຂອງພາ​ຊະນະທີ່​ສໍາຜັດ​ກັບ​ອາຫານ​ເຊັ່ນ: ຖ້ວຍ, ຈານ, ບ່ວງ, ສ້ອມ, ຂຽງ, ມີດ, ຈອກ ​ແລະ ມື, ທົດ​ສອບ​ເຊື້ອ Coliform ​ໃນນ້ຳ ​ແລະ ນໍ້າກ້ອນເປັນຕົ້ນ.

ພາຍຫຼັງ​ການ​ກວດກາ​​ແຕ່​ລະ​ຄັ້ງ​ທີ​ມງານ​ລົງ​ກວດກາ​ແມ່ນໄດ້​ເຮັດ​ບົດ​ບັນທຶກ ແລະ​ ໃບ​ສັນຍາ ​ຮັບປະກັນ​ໃນ​ການ​ສະໜອງ​ ​ແລະ ປຸງ​ແຕ່ງອາຫານປອດ​ໄພ​ກັບ​ເຈົ້າ​ຂອງ​ທຸລະ​ກິດ ພ້ອມ​ທັງ​ມີ​ການ​ແນະນຳກ່າວ​ເຕືອນ, ອາ​ຍັດ ​ແລະ ທຳລາຍ​ບາງ​ລາຍການ​ວັດຖຸ​ດິບ​ທີ່​ນຳ​ມາ​ປຸງ​ແຕ່ງອາຫານ​ທີ່​ມີ​ສານ​ເຄມີ​ເຈືອ​ປົນ​ເຊັ່ນ: Formalin ​ແລະ  Borax ​, ໝົດ​ອາຍຸ ທີ່ບໍ່​ປອດ​ໄພ​ສຳລັບ​ການ​ບໍລິ​ໂພ​ກ.
 

ຄະນະນໍາຂອງກົມອາຫານ ແລະ ຢາ, ສູນວິໄຈອາຫານ ແລະ  ກອງກວດກາອາຫານ ນໍາພາ ພະນັກງານປະຕິບັດໜ້າທີ່.

ທິມງານປະຕິບັດການທົດສອບຄວາມປອດໄພຂອງອາຫານ

 

 

 
   
         

  ASIAN DEVELOPMENT BANK Association of Southeast Asian Nations - ASEAN ຄະນະສະເພາະກິດ COVID-19 ສປປ ລາວ. Japan International Cooperation Agency - JICA Korea International Cooperation Agency (KOICA) The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria World Food Programme World Food Programme The World Bank  Ministry of Health Lao PDR.  United Nations Office on Drugs and Crime World Health Organization: WHO  Swedish International Development Cooperation Agency: SIDA